perjantai 1. maaliskuuta 2019

DIY Huiskutuskepit häihin

Kuten vähän aikaa sitten kirjottelin TÄÄLLÄ, päätin askarrella meille riisin heiton tilalle vähän huiskutuskeppejä kirkosta poistumiseen. Huiskut ovat nyt valmiina, ja pakko sanoa, että näistä tuli mielestäni aika kivat! Vaikeinta koko prosessissa oli kuumaliimapyssyn löytäminen, tuo paholainen kun tuntui kadonneen muuton yhteydessä maan alle. Kun kuumis lopulta löytyi, oli näiden tekeminen mielestäni hyvinkin simppeliä. Aikaa askarteluun toki menee, mutta minulle tämä oli hyvinkin miellyttävää ja rentouttavaa puuhaa, kuuntelin ja rakensin samalla meidän Hääspotify-listoja tai katsoin K:n kanssa Unelmahäitä. Hinnaksi näille tuli yhteensä noin. 45e, mutta tarvikkeita jäi vielä paljon käyttämättä ja jäljelle myös muihin askarteluihin.


Huiskutuskeppeihin käytin seuraavia tarvikkeita:

♥️ 30cm pitkiä ja 6mm paksuja keppejä (sahattiin nämä itse 60cm pitkistä kepeistä)
♥️ Valkoista ja vaaleanpunaista satiininauhaa + sytkäri päiden siistimistä varten
♥️ Vaaleanpunaista sekä vaaleansinistä pitsinauhaa
♥️ Lasihelmiä (Sinellin poistomyynnistä eurolla)
♥️ Pieniä valkoisia kulkusia
♥️ Ohutta rautalankaa ja sivuleikkurit
♥️ Kuumaliimapyssy + kuumaliimapuikkoja
♥️ Porakone ja 1mm poranterä

♥️ Lisäksi tein meille ihan vaan Wordilla pari sivua erilaisia onnittelu viirejä tavalliselle A4:lle


Miten?

Projekti alkoi sillä, että K sahasi liian pitkät kepit kahtia, jolloin saimme tasan 30cm pitkiä keppejä. Näitä olisi löytynyt myös valmiina Sinellistä, mutta nämä pitkät olivat jostain kumman syystä melko paljon edullisemmat, jonka vuoksi otimme ne. Sahaamisen jälkeen hioin karkealla hiomapaperilla pois pahimmat tikut ja pyöristin päät, nämä ei ole niin tarkkaa ja mihinkään täydelliseen pyöreään muotoon tms. en katsonut järkeväksi pyrkiä.Hiomisen jälkeen leikkelin satiininauhat sopivan mittaisiksi pätkiksi samalla Unelmahäitä katsellen. K auttoi minua siistimällä ja viimeistelemällä nauhojen päät varovasti sytkärillä polttamalla, jotta nämä eivät lähtisi purkautumaan.

Sopivan pituuden nauhoille päätimme ihan vain kokeilemalla. Halusimme kunnolla liehuvat nauhat, mutta ei kuitenkaan mitenkään överit tai epäkäytännölliset. Päädyimme lopulta noin puolen metrin mittaisiin nauhoihin, jotka olivat tarpeeksi näyttävät mutta vielä mukavat heilutella. Pitsinarut ovat hieman lyhyemmät, n. 35cm, koska nämä olivat muuten liian "painavat" ja menivät solmuun muiden nauhojen kanssa jos keppejä innostui heiluttamaan yhtään kovempaa.


Haastavin osuus oli keksiä, miten kiinnittäisin helmet sekä kulkuset kepin päähän. Insinöörinä K päätti lopulta porata keppien päihin pienen pienet reiät, joihin minä sitten työnsin rautalankaan pujottamani helmet ja viimeistelin kestävyyden pienellä pisaralla kuumaliimaa.Tämän jälkeen liimasin muotoon leikkaamani tekstiviirit ja nauhat kiinni keppiin kaikki hieman eri tavalla. Tekstiviirit tein tosiaan ihan vain amatööritaidoillani wordissa kirjoittelemalla erilaisia onnitteluhuudahduksia ja nimemme sopivan levyisiin "tekstilaatikoihin". En osannut tehdä tuollaista hauskaa lippumallia valmiiksi koneella, mutta sakset ajoivat asian onneksi aivan yhtä hyvin. Viirien liimaamiseen käytin tavallista puikkoliimaa ja nauhoihin puolestaan kuumaliimaa. Tein useita erilaisia malleja koska halusin kokeilla useita eri tapoja, ja mielestäni on vain hauskaa, kun kaikki eivät ole täysin saman näköisiä. Sormia kannattaa kuumaliimaillessa varoja, minä poltin sormeni ihan liian monta kertaa nauhoja liimatessani...


Liimasin kaikki nauhat yhden kierroksen kepin ympäri niin, että nauhan alku juuri ja juuri jäi piiloon. 
Sitten olikin jo valmista. Itse ainakin innostuin kovasti huiskujen heiluttamisesta, ja toivonkin että ne aiheuttavat samanlaisen vaikutuksen myös vieraissamme. Myös K ja K:n pikkuveli koeheiluttivat näitä innoissaan ja mukisematta, joten sanoisin että melko hyvä lopputulos. Itse olen lopputulokseen oikein tyytyväinen, ja on kiva, että tämäkin projekti saatiin valmiiksi hyvissä ajoin ennen häitä. Pakkasin valmiit huiskut varovasti ja väljästi pahvilaatikkoon, ja toivon että huiskut eivät menisi säilytyksessä kovinkaan solmuun. En ole vielä päättänyt, jakaako häätiimimme nämä vieraille kirkosta poistumisen yhteydessä vai löytyvätkö ne vain kirkon eteisestä maljakosta käyttöohjeiden kera. Heiluta ja huiskuta villisti tuoreelle avioparille? :D


Mitäs tykkäätte? Voisitko itse kuvitella huiskuttelevasi tällaisella hääparille? :D

Huiskutusterveisin,

♡ J

6 kommenttia:

 1. Näistähän tuli tosi hienot! :) Erityisesti nuo erilaiset tekstit ovat tosi kiva idea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Törmäsin noihin teksteihin alunperin muistaakseni Pinterestissä, ja oli kiva huomata, että ne toimivat kivasti myös ihan käytännössä. :)

   Poista
 2. Ihanat värit! Me päädyttiin myös 50cm nauhoihin, ja hienosti liehuivat pari viikkoa sitten. En tiedä, mitä taikasanoja kaasot/bestmanit vieraille ohjeistivat, mutta hienon huiskukujan läpi saimme poistua kirkosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ja kiva kuulla, että 50cm nauhat ovat käytännösäkin toimivat! :) Ihanaa, että nämä oikeasti ovat toimivia ja kivan näköisiä, itse hieman jännitän juurikin sitä ovatko nämä lopulta ihan hupsun näköiset, mutta teidän kokemus todistaa toisin. :)

   Poista
 3. Ompas ihania 😍 alkaa jo itse harmittaa näitä katsellessa, kun itse päätin luopua huiskutuskepeistä 😁

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥️

Istumajärjestys ja pöytäkartta

Kaikki postauksen kuvat ovat Roosa Blom Photographyn käsialaa.   Ihana ehtiä tänne blogin puolelle pitkästä aikaa! Meidän arki muuttui tam...