sunnuntai 12. toukokuuta 2019

Meidän hääkutsut: Hääkutsu

Kutsujen esittely jatkuu ja tällä kertaa esittelyssä varsinaiset kutsukortit. Mietimme K:n kanssa pitkään minkälaiset kutsut haluamme, ja oikeastaan vain yksi asia oli alusta asti selvää. Vaikka muuten pidänkin kovasti askartelusta, ei meidän hääkutsuja kuitenkaan tehtäisi itse leikkaa-liimaa tyylillä, vaan toivoimme graafisempia, "valmiita" hääkutsuja. Koska en itse ole mitenkään erityisen lahjakas tietokoneen käyttäjä (olen siis oikeasti aivan toivoton) päädyimme pikaisen nettikauppojen tsekkauksen jälkeen teettämään meidän hääkutsut. Niin kuin jo aikaisemmin kirjoittelin, meidän hääkutsut suunnitteli ja toteutti ihan älyttömän taitava ja mukava MakeaDesign:in Janina. Tämä oli ihanan helppo ratkaisu, ja kutsuista tuli niin paljon hienommat, kuin ikinä osasin edes toivoa!


Kaikki hoitui sähköpostitse todella kätevästi, mistä yllätyin todella positiivisesti, ja kutsujen teettäminen oli mielestäni vaivatonta ja nopeaa. Olin ajatellut, että tämä olisi jotenkin todella hankala prosessi, ja että minun pitäisi osata itse paljon enemmän, mutta näin ei todellakaan ollut! Kerroin Janinalle meidän toiveista ja ajatuksista hääkutsuista muutamien inspiraatiokuvien saattamana, jonka jälkeen Janina lähetti meille toiveidemme pohjalta aina muutamia luonnoksia, joista valitsimme suosikkimme ja teimme niihin sitten tarvittaessa vielä pieniä muutoksia. Janina onnistui saamaan ajatuksistani ja toiveistamme täydellisesti kiinni, vaikka en edes itse tiennyt mitä haluamme saatikka osannut sitä aluksi sanoittaa. Jo ensimmäiset luonnokset olivat ihan superupeita, ja tässä jos jossain meillä oli todella kova valinnan vaikeus! Suosittelen siis kutsujen teettämistä MakeaDesignin kautta erittäin lämpimästi. ♥️ Me saimme muutenkin paljon apua Makea Hääblogin ohjeista, ja suurena apuna hääkutsun ja -infon teksteihin toimi esimerkiksi tämä Hääkutsujen ABC: Kaikki hääkutsuista + etiketti -postaus.Kutsujen kooksi valikoitui hieman tavallista isompi koko ihan vain omien mieltymystemme mukaan (135 x 190mm). Päätimme pitää kutsut tekstien osalta mahdollisimman simppelinä, ja niissä lukeekin vain tervetuloa sanat, aika, paikka, kutsujat ja vp., kaikki muu info löytyy erillisestä hääinfosta. Hauskana yksityiskohtana kutsun toiselta puolelta löytyy vielä erillinen hääkartta. Olen tästä yksityiskohdasta todella fiiliksissä, ja tämä oli jotenkin täydellinen lisä meidän kutsuun. Kutsut painatimme Vantaalla TKP-printissä, jota voin myös lämpimästi suositella. Heidän tarjous oli noin viidestä painotalosta edullisin ja palvelu hyvää. Kävimme valitsemassa sopivat materiaalit tiistaina, jolloin myös lähetin heille kutsu-aineiston, ja jo seuraavana päivänä kutsut olivat noudettavissa!

Hääkarttaan merkkasimme vihkikirkon, juhlapaikan ja jatkopaikan sekä tottakai tienumerot ja tarkat osoitteet. 
Tästä kuvasta näkee hyvin kuultopaperin tuoman effektin
Vaikka kutsu oli aivan upea pelkästäänkin, en kuitenkaan malttanut jättää asiaa ihan siihen. Mielessäni kummitteli Pinterestissä nähdyt upeat kuultopaperilla viimeistellyt kutsut, ja niinpä päätin askarrella sellaiset myös meille. Sopiva kuultopaperi löytyi lopulta Suomalaisesta kirjakaupasta, ja tämä sopikin näihin onneksi kuin nenä päähän. Kuultopaperin päälle halusin vielä lisätä jonkin pienen yksityiskohdan, joka viimeistelisi kokonaisuuden ja sitoisi kutsut ja tulevat häät yhteen. Tähän täydellinen ratkaisu oli eukalyptuksen oksat, joita näkyy niin painetuissa kutsuissa kun tulevissa pöytäkoristeissakin. Eukalyptuksen oksat kävin ostamassa kukkakaupasta, leikkasin ne floristin ohjeen mukaan heti tuoreena ja laitoin sitten sanomalehden päälle kuivumaan. En prässännyt oksia sen kummemmin, mutta muutaman kerran parin viikon aikana kävin asettelemassa ja painelemassa niitä suotuisaan muotoon. Käsiteltäessä näistä lähtee ihan huumaava eukalyptuksen tuoksu, mutta tämä haihtuu nopeasti, ja "levossa" nämä ovat täysin tuoksuttomat.

Oksat tuoreena, juuri ostettuina.
Painelin oksia kuivaamisen aikana hieman "littanammaksi", jotta ne mahtuisivat paremmin kirjekuoreen. 
Kun kaikki osa-alueet olivat valmiit, kokosimme kutsut kaasosiskoni kanssa yhden aamupäivän aikana. Alimmaksi kaksin taiteltu hääinfo, tähän päälle kutsu ja kuultopaperi ja lopuksi pieni oksa eukalyptusta. Kokonaisuus on sidottu yhteen vaaleanpunaisella paperinarulla, jota avasimme yksi myöhäinen lauantai ilta K:n ja K:n äidin kanssa kirosanoja säästelemättä. Minulle iski tässä kohtaa jokin ihme säästämisvimma, ja päätin säästää ostamalla tätä avaamatonta, halvempaa narua valmiiksi avatun sijaan. Tässä kohtaa säästäminen ei ehkä olisi kannattanut, mutta hitto vie periaatteen naisena en kyllä periksikään antanut. :D (säästö oli siis viisi euroa...)Kirjekuorista kirjoittelin jo erillisen postauksen aikaisemmin, ja sen voit käydä lukemassa TÄÄLTÄ. Minua hieman pelotti miten posti kohtelisi minun rakkaita kutsuvauvojani sinetin ja eukalyptuksen osalta, mutta ainakin kaikki ovat väittäneet kutsun tulleen kauniina ja yhdessä osassa perille. Ilmeisesti kutsujen käsin leimaamisen pitäisi onnistua postissa, jolloin kutsut välttäisivät lajittelu/
leimausmikäliekoneen, mutta meidän lähiposteissa tämä oli kuulemma niin hankalaa, että minulla meni hermo ja pistimme ne matkaan ihan tavallisessa postissa...Siinä ne nyt ovat, vihdoin ja viimein. Varsinainen teettäminen tai painattaminen ei kestänyt kauaa, mutta tähän oheistoimintaan sainkin kyllä käytettyä runsaasti aikaa. Minun on kuitenkin pakko sanoa, että olen kyllä todella tyytyväinen ja rakastunut näihin meidän kutsuihin. Ne ovat niin meidän tyyliset, rennot ja maanläheiset ollen kuitenkin samalla mielestäni myös herkät ja tyylikkäät.

Mitä mieltä te olette meidän kutsuista? Välittyykö näistä kukkaisa ja vehreä fiilis? :) 

♡ J

14 kommenttia:

 1. Todella kauniit <3 Tykkään kovasti!
  Saajat ilahtuvat varmasti.
  Satu
  www.satumaistaajattelua.home.blog

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Näitä oli todella kiva askarrella, ja toivonkin kovasti, että saajat ovat näistä ilahtuneet. :)

   Poista
 2. Aivan ihanat kutsut pienillä elementeillä ja vaivannäöllä 😍😍 Todella ihana olisi tuollainen kutsu avata. Häävieraat ovat varmasti tykänneet ja uskon, että teillä lähettäessäkin on ollut tunnetta mukana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu, ihanasti sanottu! <3 Minäkin toivon, että meidän onni ja ilo on välittynyt vierailemme kutsujen myötä. Ja näitä oli onneksi myös todella kiva ja helppo askarrella. :)

   Poista
 3. Vau, todella upeat kutsut! Ihana värimaailma ja omakin kädenjälki näkyy viimeistelyssä :) Ainoa huono puoli lienee se, että raaskiiko tuollaista avata? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon. <3 Oman kädenjäljen näkyminen on meille tärkeää, ja kiva jos tämä näkyy myös lopputuloksessa. Toivon mukaan raaskii, avattavaksi ja ilahduttamaan nämä on tehty! :D

   Poista
 4. Niin upeat kutsut! 😍 Janina on kyllä tosi taitava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Niin on, upeampaa lopputulosta en olisi edes osannut toivoa! Nyt houkuttaisi tilata myös loput häissä tarvittavat paperituotteet häneltä, vaikka alkuperäinen suunnitelma olikin tehdä nämä itse...

   Poista
 5. Siis nää on kyllä niin ihanat! Mekin on suunniteltu että tilattais kutsut Makealta ja tää vaan varmisti sen, koska lopputulos on aivan upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Suosittelen Janinaa ja MakeaDesignia ihan super lämpimästi, olen todella tyytyväinen, että me tilasimme kutsut hänen kautta. :)

   Poista
 6. Vitsi miten kauniit kutsut! Kukkaisuus välittyy todellakin. Tuo kukkakuvio on kyllä niin nätti ja kuultopaperi sekä eucalyptus antaa ihanan viimesilauksen kutsulle. Tykkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! <3 Kiva, että kukkaisuus välittyy näistä, tuo kukkakuvio on kyllä se, mihin minäkin heti näissä ihastuin. Kuultopaperi oli minulle ihan uusi tuttavuus, mutta houkuttaa kyllä käyttää sitä vielä muissakin askarteluissa!

   Poista
 7. Onpa ihastuttava kokonaisuus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Olen itsekin kokonaisuuteen tyytyväinen, vaikka ensin hieman jännitti, että villiinnyinkö koristelussa aivan liikaa. :D

   Poista

Kiitos kommentistasi! ♥️

Häitä edeltävä viikko!

Rakas hääpäiväkirja... Minulla alkoi tosiaan loma maanantaina, ja viikko onkin kulunut melko tiiviisti häähommia tehden. Halusin kuitenk...