torstai 9. tammikuuta 2020

Vinkit täydellisen hääkakun valintaan

Saimme Häät-blogiyhteisön kautta taas hieman kurkistaa uusimpaan, pian julkaistavaan Häät-lehteen, ja oman mielenkiintoni herätti heti juttu Hääkakkujen ABC:stä. Vaikka kirjoittelinkin jo meidän hääkakuista täällä, haluan kuitenkin jutun inspiroimana vielä hieman palata aiheeseen.

Kuva: Häät-lehti 01/2020. Kuva ja artikkeli saatu käyttöön Häät-blogiyhteisön kautta. 
Meillehän, tai tarkemmin ottaen minulle, hääkakku oli jälkikäteen mietittynä ehkä hieman liian suuri ongelma. Minun ongelmani taisi olla se, että en alussa edes itse tiennyt tai hahmottanut mitä meidän hääkakulta halusin. Tai joo, tiesin haluavani sen olevan täydellinen ja ehdottomasti herkullinen. En toivonut sitä ihan perinteistä kermakakkua tai sokerimassakakkua, mutta en kuitenkaan oikeastaan tiennyt halusinko juustokakkua, naked cakea vai kenties pavlovaa. Maistelimme viime vuoden aikana kymmeniä toinen toistaan herkullisempia kakkuja, joista jälkikäteen ajateltuna moni olisi kyllä ollut loistovalinta ihan milloin vaan, mutta koska en tarkalleen ottaen tiennyt mitä halusin, jatkoimme maistelua eteenpäin. Tähän meni yllättävän paljon aikaa ja tottakai myös rahaa, vaikka tämä toisaalta oli myös ihana ja häähumua lisäävä aktiviteetti, jota teimme mielellämme. Etenkin erilaiset hääkakkutasting-tilaisuudet olivat mielestäni ihan huippujuttu, ja mukavaa ajanvietettä esim. kaasojen tai sulhasen kanssa. Voisinkin hyvin kuvitella osallistuvani esim. Fazerin hääkakkutasting-tilaisuuteen uudestaan myös tänä vuonna. :D

Tämä kuva on Fazerin viime vuoden hääkakkutastingista, josta voit käydä lukemassa lisää täältä
Kuten jo viimeksi kerroin, päädyimme lopulta kahteen eri toiveidemme mukaan koristeltuun hääkakkuun Linnan Marengilta. Päätöksen sinetöi meidän osalta varmasti ihan super hyvä palvelu, kun Sari järjesti meille juuri toivomamme maistelukakut nopealla aikataululla ja vielä keksi nerokkaan tavan tehdä meille kakuista minikokoiset versiot. Itse en nimittäin pitänyt monen leipomon tavasta tarjota maistelukakkuja vain eri täytteiden muodossa, vaan minulle oli tärkeää saada maistella kakkua kokonaisuutena pohjan, täytteen ja kiilteen kanssa. (Niin, ja minusta oli ja on itsestään selvää aina maksaa maistelukakuista.)

Hääkakkujen maistelu onnistuu helposti myös ostamalla kakkupaloja toivomistaan kakuista. Nämä upeat kakut olivat leipomo Tårta på Tårta:n käsialaa. 
Yritin miettiä mitä vinkkejä voisin antaa samassa tilanteessa oleville. Tärkein vinkki hääkakun valintaan on varmasti, että kannattaa yrittää edes hieman hahmottaa ja kirjoittaa ylös toiveitanne kakun suhteen. Toivotteko perinteistä kakkua, vai kenties jotain ihan muuta? Superherkullisia vaihtoehtoja hääkakulle ovat esimerkiksi kakkubuffet, donitsiseinä, minipavlovat tai vaikka suklaamousse juhlavasti tarjoiltuna. Myös budjettia kannattaa miettiä jo alkuvaiheessa, koska näyttävät, monikerroksiset sokerimassakakut ovat tavallisia täytekakkuja huomattavasti kalliimpia. Hääkakkua voi lähteä suunnittelemaan myös makumaailman tai koristelujen perusteella, tai esimerkiksi haluamalla tarjota vieraille täysin vegaanista hääkakkua. Tässä(kin) asiassa kannattaa kuitenkin ehdottomasti tehdä juuri niin kuin teistä tuntuu parhaalta, joko valita se ihana perinteinen mansikkakakku, tai sitten uskaltaa haaveilla ja etsiä sitä oikeaa kakkuleipuria, kunnes se täydellinen idea/maku/ulkonäkö löytyy! Leipomoita kannattaa aktiivisesti seurata esimerkiksi Instagramin puolella, ja monesti etenkin häihin erikoistuneet leipomot ovat mukana myös monessa häätapahtumassa. Helpoin tapa on varmasti tilata hääkakku suoraan pitopalvelun kautta, jolloin ei tarvitse miettiä erikseen kuljetuksia, astioita tai kakkujen esille laittoa, ja kakun hinta on usein laskettu suoraan mukaan pitopalvelun tarjoukseen.

Tätä Konditoria pH7:n Ruby-vadelmasuklaa leivosta muistelen ja ihastelen edelleen lämmöllä. Tämä oli mielestäni niin kaunis! 
Jos sinäkin painit hääkakun kanssa, suosittelen lukemaan artikkelin hääkakkujen ABC:stä uusimmasta Häät-lehdestä. Tässä oli mielestäni lisää hyviä vinkkejä, joiden pohjalta lähteä miettimään aihetta, ja myös konkreettisesti kerrottu miksi hääkakut maksavat tavallallista kakkua enemmän. Uusinta Häät-lehteä pääsee muuten ihastelemaan jo tulevana viikonloppuna Mennään naimisiin-messuilla! Lehtipisteisiin lehti ilmestyy 15.1., ja voit käydä kurkkaamassa lisätietoa lehdestä täältä. Luvassa on ainakin hääkakkua, hääpukumuotia, juttua häämatkasta lasten kanssa sekä oma, sulhasille osoitettu osio! Lehden hiilijalanjälkikin on hyvitetty, mikä on mielestäni ihan super upea juttu. ♥️

Ihanaa päivää, ja pian alkavaa häämessu-kautta kaikille! Oletko tulossa häämessuilemaan nyt tammikuun aikana? Entä oliko hääkakun valinta teille helppoa, vai vaatiko tämä teilläkin hieman enemmän pohdintaa?

♡ J

Ps. Syysmorsian2019-blogi on mukana Vuoden hääblogi 2020-äänestyksessä, kiitos siis ihan superlämpimästi kaikille blogiani mukaan kisaan nimenneille. Nyt käynnissä on kilpailun finaaliäänestys, jossa voit äänestää omaa suosikkiasi aina 13.1.2020 asti! Lisätietoa kilpailusta ja äänestämään pääset TÄSTÄ. Kiitos. ♥️

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi! ♥️

Istumajärjestys ja pöytäkartta

Kaikki postauksen kuvat ovat Roosa Blom Photographyn käsialaa.   Ihana ehtiä tänne blogin puolelle pitkästä aikaa! Meidän arki muuttui tam...